I balansens navn

Det har i det siste kommet en hel del direkte eller indirekte påstander om at min mediekritikk er skjev eller ubalansert ved at den gjennomgående er utformet «fra et ståsted på venstresiden».

I den anledning tenkte jeg det var greit å komme med et lite korrektiv, ved å liste opp et antall artikler der man opprinnelig har gitt en feilaktig fremstilling som går i regjeringens/høyresidens disfavør (eller ihvertfall er fremsatt av noen som fremfører typiske «venstreside-standpunkt»), og der mine korrigeringer altså gagner «høyresiden» eller er til ulempe for «venstresden». Et par av dem har t.o.m. blitt delt (med positivt fortegn) av Frp-toppolitikere.

NRK stilte Frp til veggs med tvilsomme tall (om utviklingen i asylinnvilgelser)

NRK overdriver søndagsåpent-motstanden i Venstre

Hva var egentlig spørsmålet om «asylsaken»? (der folket angivelig ga Frp tommelen med, uten at det var klart hva de egentlig svarte på)

Hva skjuler seg i VGs tall? (om nordmenns holdninger til politibevæpning)

2,5 prosentpoengs krisemaksimering (om angivelig for lav kvinneandel i styrer)

Villedende fra Norsk Folkehjelp (om innvandreres valgdeltakelse)

NRKs statistikk på ville veier (om bruken av ulykkestall til å kritisere veimyndighetene)

NTNU-professor avlyser asylkrise med gamle fakta (om den lange, lange rekken med faktafeil i en sterkt innvandringspositiv kronikk)

Presisering om utrygghet (om Oslo Aps misvisende statistikkbruk som argument for sine «trygghetsløyper»)

Mangel på faste grafikerstillinger (om en rimelig uforståelig prognose-graf om hvordan det faste stillingsmarkedet angivelig vil raseres).

Ingen muslimer registert i statistikk som ikke teller muslimer (om Utrops forsøk på å slå fast et fravær av kriminelle muslimer basert på statistikk som ikke forteller noen ting om gjerningsmennenes religion)

Men hva var egentlig spørsmålet om kommersielle velferdsaktører? (om Vårt Lands overdrivelse av motstanden mot velferdsprofitt)

Økning ble til kutt (om NTBs villedende gjengivelse av Venstres forslag om endrede dagpengesatser)

Mangelfullt og misvisende om Arbeiderpartiets AAP-forslag

Korsdebatten som ble metadebatt

Hagen og hijab

Om flyktning-epler og asylsøker-appelsiner (denne kan det diskuteres ‘hvilken vei’ det egentlig ‘slår’, men den kan i hvert fall tolkes i innvandringskritisk retning/til forsvar for regjeringens politikk)

Overdrevent om sprikende valgdeltagelse i Oslo (kritikk av feilaktige tall fra Ap)