Alt henger sammen med innvandring

Det er et kjent fenomen at nettavisers kommentarfelt har en utpreget tendens til å raskt dreie seg over på innvandringsspørsmålet – uansett hva som var det opprinnelige temaet for artikkelen. Som oftest skjer dette ved at noen hevder at den egentlige grunnen til problemet som omtales er ikke-vestlig innvandring (eller, hvis det er en utenriks-artikkel, at dette er et problem som vil forplante seg til Norge hvis dagens innvandringspolitikk får fortsette).
Men også artikler som overhodet ikke handler om noe «problem» kan gi anledning til å legge skylden på innvandrere – som denne Dagbladet-artikkelen om en norsk ekspedisjon som skal drenere en dam langt inne i de canadiske skoger i håp om å avdekke at dammen er kunstig, hvilket i så fall vil bevise at Shakespeares stykker ble skrevet av Francis Bacon (nei, jeg vet ikke jeg heller, men det har strengt tatt ingenting med saken å gjøre).

Det skal vise seg at det ikke tar mer enn tre kommentarer før diskusjonen handler om skadevirkningene av innvandring:

shake-innv
shake-innv2

Og for ordens skyld: Artikkelen er skrevet av den etnisk norsk utseende Stian Fyen.

 

Det begynner å fortone seg som en potensiell selskapslek etter mønster av «Six Degrees of Kevin Bacon«: Man velger et tilfeldig tema, og deltakerne må vri samtalen over på innvandring på korteste og samtidig mest originale måte….

En kommentar om “Alt henger sammen med innvandring

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..