Høydepunkter fra arkivet (400-500)

Da har bloggen rundet nye 100 innlegg, og det er på tide med en ny oppsummeringsrunde med de (forhåpentligvis) mest lesverdige artiklene. (Tidligere høydepunkter finner du her, her, her, og her.)

Nå som det store flertallet av innleggene mine også publiseres andre steder, er det ikke lite lett å holde oversikt over hvilke som har blitt meget lest, eller sammenligne direkte på tvers av plattformer med ulikt publikum. Men de to klart mest artiklene i denne perioden (og muligens de mest leste at noe jeg har skrevet), er Dagbladet-artiklene «NRK villeder om arbeidsavklaringspenger» (skrevet sammen med Majken Aune Olsen) og «Feilinformasjon om fraværsgrense«.

Og nå i vinter ble det også høyst brukbare lesertall på artiklene om Amundsens ansvarfraskrivelse og det overdrevne oppstyret omkring diverse julesang-kontroverser.

Tidligere ble det også godt med oppmerksomhet om mine Journalisten-artikler om VGs uriktige oppslag om bønnepauser i tingretten og Nordlys’ feilrapportering om skolen som «tillot» burkini (og dessverre også om Nordlys-kommentatorens avsporing ved å komme med beviselig usanne anklager).

Blant artikler som jeg var fornøyd med og syns at hadde fortjent litt flere lesere enn de fikk, kan jeg nevne «Abdikasjon fremfor dokumentasjon» (om Elin Ørjasæters totalt udokumenterte påstander om rettspraksis i voldtektssaker), og min engelske kommentar om hvordan angrepene på «trigger warning-hysteri» ofte er langt mer overdrevent hysteriske enn noe de angriper.

Og denne punktvise oversikten over hva man skal være på utkikk etter hvis man ikke vil bli lurt av misvisende statistikk-fremstillinger, kan også være nyttig (selv om mye av det nok vil være kjent stoff for faste lesere av bloggen).

God lesning!