Høydepunkter fra arkivet (200-300)

Da har bloggen rundet nye 100 innlegg, og det er på tide med en ny oppsummeringsrunde med de (forhåpentligvis) mest lesverdige artiklene. (Tidligere høydepunkter finner du her og her.)

Suverent mest lest på bloggen det siste halvåret er artikkelen Nei, de fleste båtmigrantene er IKKE fra Gambia, om Hege Storhaug og HRS’ høyst selektive og tildels direkte feilaktige påstander om båtmigrantene i Middelhavet.

Nest mest lest er Terror i historieløshetens tid (som også ble publisert som kronikk i Dagbladet), et forsøk på trekke noen historiske linjer tilbake til 60- og 70-tallet terrorbilde, i kjølvannet av årets terrorangrep i Paris og København.

Men som kjent har jeg det siste året også sluppet til i andre medier (alt om støyen omkring dette kan du lese her). En del av disse artiklene har rimeligvis fått adskillig mer publikum enn jeg har fått her lokalt på bloggen, og den klart mest leste/delte artikkelen av alt jeg har skrevet er Journalisten-artikkelen «NRK stilte Frp til veggs med tvilsomme tall«, om feil i (deler av) tallmaterialet som NRK brukte for å anklage Frp for å ikke ha innfridd sine løfter i asylpolitikken.

Andre eksternt publiserte artikler som har fått brukbare lese/delingstall er «Radikalt misvisende» (om de mange feilene i Aftenpostens gjengivelse av forskning på radikale islamister), «Om arbeidsmiljølov-statistikk: Utelatelser, misforståelser og regnefeil«, og «En unik beretning om generelle fenomener«, om «Monika-saken» og hvordan Robin Schaefers historie har deprimerende mange fellestrekk med andre historier fra tilsvarende situasjoner – inklusive de som vi aldri får høre om i riksmedia.

Andre artikler som ikke har fått fullt så mange lesere (selv om de kanskje hadde fortjent det) er Mine fakta, dine fakta og journalistikk (om departementets påstander om tiggeforbud, som eksempel på medienes ukritiske «he said/she said»-journalistikk) 2,5 prosentpoengs krisemaksimering (om NRKs kapitalt overdrevne advarsler om såkalte omgåelser av loven om 40% kvinneandel i styrer), og Mangel på faste grafikerstillinger (om en i overkant hjemmesnekra infografikk fra Arbeiderpartiet ang. konsekvensene av lettere adgang til midlertidig ansertelse).

God lesning.

En kommentar om “Høydepunkter fra arkivet (200-300)

  1. Tilbaketråkk: Arkiv-høydepunkter oppdatert | Langust og korsnebb

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..