Twitter-svar om narkotika i posten

Kort kommentar om Klassekampens oppslag om at flere ansatte i Actis har opplevd at noen bestiller rusmidler i deres navn og til deres adresse, og mener at motstandere i narkotikadebatten står bak.

La det for det første være klinkende klart at dette er himmelropende uakseptabelt og bør forfølges hvis man klarer å oppspore hvem som står bak.

Men det som jeg syns drukner i artikkelen – og som gjør meg temmelig betenkt – er hvor lav terskel politiet synes å ha for å opprette sak i en slik situasjon, der man tilsynelatende ikke har fnugg av mistankegrunnlag annet enn at et bittelite kvanta hasj (bestilt fra en lyssky aktør) har blitt adressert til den-og-den personen.

Det er rimelig at politiet forsøker å etterforske saken når man gjør et slikt funn. Men i dette tilfellet gikk man også til det skritt å sende bekymringsmelding, uten at man hadde noen holdepunkter for å si at dette ikke var bestilt av en helt annen person enn adressaten (enten som trakassering/hevn, pga. en ren feiladressering, eller fordi bestilleren planla å stjele forsendelsen fra adressatens postkasse).

Jeg har ingen problemer med å skjønne at Sørheim opplevde dette som høyst ubehagelig. Men jeg savner (dette kan være journalistens skyld at mangler, selvsagt) en erkjennelse av at han, som ressurssterk person i en tillitsfull anti-rus-stilling, er i en ekstremt priviligert posisjon når det gjelder å tilbakevise slike mistanker, og forklare hvorfor noen kan gjøre dette for å sverte ham.

Man kan selvsagt fortsatt mistenke slike personer for å være hyklere som ruser seg på fritiden, men det kan jo ikke være tvil om at nesten enhver annen person som havnet i en lignende situasjon, ville ha vanskeligere for å renvaske seg.

Da må det jo være grunn for politiet til å tenke over hvordan de håndterer slike saker – og om de i hvert fall bør være tilbakeholdne med å koble inn andre instanser på så syltynt og usikkert grunnlag som det her var snakk om?

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..