Twitter-svar til @olangberg om Labour-meningsmlinger

Kort svar til denne tråden:

OK, da skjønner jeg i det minste resonnementet bak sammenligningen. Men jeg syns fortsatt det blir en veldig snål «cherry-picking» av statistikk for å oppnå «rekord»-status. Det fins jo et utall andre faktorer som spiller inn her og har større betydning enn «antall måneder i jobben» – og den statistikken over andre Labour-ledere som du viser, indikerer jo at «start-bonusen» begynner å dabbe av lenge før man når 1-års dagen.

Og hvis «startbonusen» er så vesentlig, så må man jo ta med at de konservative drar fordel av denne bonusen i øyeblikket, siden det er så kort tid siden May overtok. Da blir det enda mer ‘urettferdig’ å sammenligne Corbyn med tidligere partiledere, når ingen av dem (så vidt jeg har oversikt) måtte konkurrere mot en nyvalgt Tory-leder på dette tidspunkt i sin lederkarriere.

Det er ingen tvil om at Corbyns/Labours meningsmålingstall er svært svake for øyeblikket, også i historisk perspektiv, men da måtte det jo gått an å nøye seg med å si dette, istedenfor å si at de er ‘verre enn noengang’ ut fra en rimelig arbitrær og skrivebordsteoretisk sammenligning?

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..