EM-statistikk, runde 2

Mer statistikk over målene i runde 2 av gruppespillet i fotball-EM, for de av oss som interesser oss for sånt.

(For ordens skyld: Dette er stort sett egenutregnede tall som ikke er trippelsjekket, så ta dem med et ørlite forbehold. (Enkelte tall er hentet fra VGs statistikk-databank for EM.) Og noen ting, som skillet mellom midtbanespiller og spiss, er jo litt subjektive.)

Det ble scoret 25 mål på 12 kamper (2,08 mål pr. kamp i snitt).

Av de totalt 47 målene hittil i mesterskapet, har 13 blitt scoret i det 87. minutt eller senere, mot bare 14 i hele 1. omgang. (10 av disse sene målene har vært avgjørende for kamputfallet.)

Fem spillere deler toppscorertittelen med to mål. Christiano Ronaldo kan bli første spiller noensinne som scorer i fire EM, men står foreløpig uten mål, til tross for sine 20 avslutninger (mer enn dobbelt så mye som noen annen spiller).

Fire lag står uten mål etter to kamper, og like mange står uten baklengs. Sverige har fått ett selvmål, men har ikke hatt ett eneste eget skudd på mål

Tre mål kom på straffespark, deriblant Romanias mål mot Sveits – Romania har dermed scoret begge sine mål på straffespark.

Ett mål kom på direkte frispark (Gareth Bale mot England, som dermed har scoret to av Wales’ tre mål på direkte frispark). Dette var rundens eneste mål som ble scoret fra utenfor 16-meteren.

Tre mål ble scoret på avslutning etter frispark/corner, deriblant for Sveits mot Romania – begge Sveits’ mål har dermed kommet etter corner.

Det ble scoret ett selvmål (Birkir Sævarsson mot/for Ungarn).

Fem mål ble scoret med hodet.

De resterende tretten målene ble scoret på skudd innenfor 16-meteren. I motsetning til første runde hvor nesten alle målene kom på førsteberøring, var det omlag seks av disse tretten målene som kom etter en lengre forsering fra målscoreren.

To av målene (inklusive selvmålet) ble scoret av forsvarspillere, ni av midtbanespillere, og fjorten av spisser.

Syv mål ble scoret av innbyttere (i tillegg til selvmålet, der det var én innbytter som slo inn og en annen innbytter som tvang Sævarsson til klarere i eget mål).

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..