Twitter-svar om negervitsedebatt i Dax18

Kort tilsvar til denne Twitter-diskusjonen i forkant av mandagens Dagsnytt atten:

Tja. Debatten ble vel omtrent så god som den kunne bli ut fra premissene, og valget av motdebattant var meget godt.

Men debatten ble like fullt på veldig standard A4-Dagsnytt atten-mal, etter formen: «Person X, du har skrevet en kronikk der du mener A. Kan du gjengi din argumentasjon? Person Y, du er uenig med dette og mener B. Hvorfor mener du det?»

Jeg har svært vanskelig for å forstå hvorfor akkurat denne kronikken fortjente å bli løftet frem på denne måten. Jeg kan ikke se at den skilte seg ut fra alle andre kronikker skrevet av tilfeldige «skribenter» på annen måte enn at den tok utgangspunkt i en ‘case’ som var et ekstremt dårlig eksempel på noe som helst – og at den fikk usedvanlig sterk og unison kritikk.

Selv der hvor Twitteratet går løs på siste kronikk fra Tybring-Gjedde eller Storhaug, er det normalt et betydelig mindretall som forsvarer/applauderer kronikken. Så vidt jeg kunne klare å observere, var slik støtte bortimot fraværende i dette tilfellet, selv i kommentarfeltene under kronikken.

Den var heller ikke skrevet av en person som hadde noe tillitsverv eller annen offentlig rolle som gir saken nyhetsverdi av typen «Ordfører sier noe utrolig teit» – ei heller føyde den seg spesielt inn i en aktiv, løpende debatt.

10 minutter fra eller til i én sending gjør ikke all verden, men jeg syns det er en dårlig signaleffekt hvis (en av) måten(e) å komme på Norges fremste debattprogram(tm) skal være å skrive en kronikk (om et i beste fall trivielt tema) som er så håpløst dårlig argumentert at (tilnærmet) ALLE på sosiale medier rister på hodet og akker over hvor idiotisk den er.

Eller det er selvsagt mulig at Dagsnytt atten-redaksjonen slett ikke tok sin beslutning ut fra SoMe-oppstyret, men at de mente kronikken var av en slik selvstendig kvalitet at den utgjorde et interessant og fortjent utgangspunkt for en slik debatt. Jeg vet ikke om dét egentlig er så mye bedre.

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..