Sandberg om statsstøtte

For to måneder siden ble Frps nestleder Per Sandberg meget vred på statssekretær Laila Bokhari (SMK), etter at Bokhari hadde uttalt følgende på NRK P2:

Da Bokhari ble spurt om hvem som er de farligste stemmene i norsk offentlighet i dag, svarte Bokhari følgende:

– Det er personer som blir stående uimotsagt og som tar ting ut av kontekst. Det er flere, men jeg har ikke lyst til å navngi noen. Det er flere vi kjenner til i mediene som kan komme ut med en kronikk eller noe, som bare blir stående der uten noen motargumenter. Og de er farlige.

Etter flere spørsmål på hvilke personer som er Norges farligste stemmer, sier hun:

– Hvis Arfan Bhatti og Hege Storhaug blir stående uimotsagt, mener jeg vi har en utfordring i å skape et debattmiljø slik at deres meninger ikke blir sannheten.

Man kan saktens argumentere – også om man er sterkt kritisk til Hege Storhaug og HRS – for at en slik direkte sammenstilling av Storhaug og Bhatti blir utidig og usaklig. Men Sandberg går lenger enn dette, og hevder at Bokharis kritikk slår tilbake på regjeringen selv, ettersom HRS og Storhaug mottar nesten 2 millioner i statsstøtte fra BLD:

Hvis Laila Bokhari mener at Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) er en farlig stemme i debatten mener hun også at Frp er en farlig stemme i debatten, og at regjeringen hun selv sitter i er en farlig stemme i debatten. For denne regjeringen støtter HRS med penger.

Så, to måneder senere: Per Sandberg forsvarer episoden der en ordførerkandidat for Frp fremforte en sketsj om en muslimsk konemishandler. Når Sandberg blir forelagt at Antirasistisk senter kaller dette for «god gammeldags rasistisk humor«, reagerer han på følgende måte:

Hva Antirasistisk senter måtte mene i dag, i går og i morgen er jeg klinkende likegyldig med. De er totalt useriøse og har ikke noen annen agenda enn å fortelle usannheter.

Det interessante poenget er imidlertid at også Antirasistisk senter mottar statsstøtte fra BLD – over nøyaktig samme post, og med et 18% høyere årlig beløp.

Hvis vi skal anvende nøyaktig samme logiske resonnement som Sandberg fremførte med hensyn til HRS, så skulle det formodentlig tilsi at dersom Sandberg mener at ARS er useriøse og farer med usannheter, så mener han også at Frp er useriøse og farer med usannheter, og at regjeringen er useriøs og farer med usannheter – all den tid regjeringen støtter ARS med penger.

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..