NÅ: Nyheter som ikke har skjedd ennå

nytttilbud2

NÅ: EU-kommisæren med nytt tilbud

meldte NRK som sin toppsak mandag ettermiddag, med lenke til deres live-dekning av Hellas-krisen generelt og Jean-Claude Junckers pressekonferanse spesielt. (Juncker er president for EU-kommisjonen, så å avbilde og omtale ham som «EU-kommisæren» blir vel omtrent på linje med å omtale Erna Solberg (eller en annen statsminister) som «statsråden».)

Men når vi gikk inn på live-dekningen, var det slett ingen beskrivelse der av noe «nytt tilbud» fra Juncker. Tvert imot kunne alle medier – inklusive NRK – melde i etterkant av pressekonferansen at Juncker helt uttrykkelig uttalte at han ikke la på bordet noen nye forslag, men kun forsvarte det eksisterende forslaget og oppfordret Hellas til å gjenoppta forhandlingene der de ble avbrutt.

NRK opplyser at denne overskriften ble lagt ut «fordi det var en forventning om at det skulle komme noe nytt«, og at den ble tatt bort «så snart [de] visste det motsatte» (og sier seg også enige i at den var «for konstaterende«).

Denne «forventningen» bygget på en uttalelse fra finanskommisær Pierre Moscovici, som NRK refererte tidligere på dagen under tittelen «Varsler nytt avtaleutkast fra EU«. Også denne tolkningen virker en smule overdreven, gitt at alt Moscovici faktisk siteres på er at:

Juncker vil indikere en vei videre. Jeg håper alle parter nå vil forplikte seg til et kompromiss. Det er fortsatt rom for forhandlinger. (…) Vi må fortsette samtalene. Døren er alltid åpen for forhandlinger.

– hvilket er helt sammenfallende med Junckers faktiske invitasjon til fortsatte forhandlinger på det eksisterende grunnlaget.

Men uansett hvor sterke signaler Moscovici måtte ha gitt, så burde man kunne forvente at overskrifter med «NÅ:» i seg forbeholdes ting som faktisk skjer , og ikke ting man tror at kommer til å skje i løpet av den neste halvtimen.

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..