Dagens frustrasjon: Alle snakker om været

For eksempel Dagsrevyen på Kristi Himmelfartsdag, da sendingen viet 3 minutter til en reportasje om at folk ønsket seg godt 17. mai-vær og at det hadde i hvert fall vært fint vær i Sør-Norge tidligere samme dag(?), (etterfulgt av meteorolog i studio om de faktiske værutsiktene for 17. mai):

Programleder: Sol og vakkert vårvær: Det er slik vi gjerne vil at 17. mai-været skal være på søndag. Og slik har det vært sør for Stadt og Dovre i dag – og reporter Vilde Våren Worren i Oslo sentrum: Snart, altså på søndag, så skal det være et yrende liv der du står, og i dag har det altså vært et topp vær.

– Ja, det stemmer, det har jo vært helt fantastisk vær her i Oslo i dag. Det har faktisk vært 14 grader her, og hvis dette været…hvis det blir det samme været på 17. mai, så er det nok fler enn meg som blir veldig glad. Og folk rundt her har jo også ligget i parken, og vi ser at de har kost seg. Akkurat nå så er ikke solen på himmelen og det blåser litt, men det er fremdeles god temperatur. Kan jo si det sånn at det er Sør-Norge som har hatt det beste været – Nord-Norge, der har det vært litt vintervær noen steder. Men dette kan jo selvfølgelig snu på 17. mai.

– Ja, og det er ikke tvil om at er det én dag i året vi er opptatt av været, så er det 17. mai, Vilde.

– Ja, det er det, og dette kan vi jo for eksempel også se på yr.no, der nå når det nærmer seg 17. mai og sommer, så klikker folk seg inn der for å sjekke hva slags vær det kommer til å bli, og da ser vi altså en liten sånn topp der. Det er jo også sånn at det er ikke til å legge skjul på at det er greit å ha fint vær på selveste 17. mai, for de som skal gå i korps, for de som skal holde tale, og også for alle de som skal gå i tog og ha på seg bunad og så videre. Og vi har altså snakket med folk i Bergen, Oslo og Tromsø om hva de tenker om været på 17. mai.

– Hvis det blir solskinn, så kjeme eg og – hvis det regner så e det bare å drite i.

– Nei, det kan jo være at eg ikkje går til byen, at eg blir hjemme og ser på fjernsyn isteden hvis det regner.

– Nei, vi må ut likevel, vi kan’kje sitte hjemme hver 17. mai fordi at det regner.

– Du forandrer humøret etter hvilket vær det er – men jeg tror det blir stemning uansett, jeg tror det blir gøy, jeg.

– Man skal være mye ute på 17. mai og det betyr jo utrolig mye om det er fint vær. Det er jo ikke så ofte vi har fint vær her i Tromsø, men jeg har sett at vi skal ha ganske greit vær på 17. mai da.

– Utrolig viktig med sola, ellers så er issalget ned.

– Nå som det ikke er meldt så veldig fint vær, så er jo det litt kjipt å da gå i byen og ha på seg dress og sånn og så småregner det, lissom, i forhold til når det er fint vær, da er det jo mye hyggeligere å være i byen, da.

– Det er faktisk ganske viktig, spesielt med tanke på i år, jeg har en ganske lang kjole, og det ganske kjipt å få vann på’n.

[Journalist:] – Hvorfor tror du at nordmenn er så opptatt det?

– Det blir finere bilder på Instagram!

Jeg vet at de fleste journalister hadde fridag, men det hadde vel likevel gått an å planlegge sendingen slik at folk slapp å stå på rikskringskasteren og bruke 3 minutter på å forklare oss at folk syns det er fint med fint vær?

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..