Svar til Anders Giæver om min pseudonymitet

Ja…jeg hadde håpet at debatten rundt min pseudonymitet kunne roe seg litt nå og jeg kunne gå tilbake til å fokusere på mine artikler, men skjebnen (her representert ved VGs Anders Giæver) ville det annerledes.

Jeg hadde å skrive et lengre tilsvar her, men fant ut at jeg egentlig fikk dekket det meste i min Twitter-tråd til Giæver, så dere kan egentlig bare lese den. (Klikk på hver enkelt tweet for å se bildene, som ofte er nødvendige for å skjønne sammenhengen.)

[Tilføyd: Les også dette glitrende blogginnlegget som tar for seg mange av Giævers feilslutninger, og Knut Olav Åmås’ tilsvar til Giæver..]

3 kommentarer om “Svar til Anders Giæver om min pseudonymitet

 1. Pseudonymitet – ja der har du er fet newspeak.
  Her er en ide, hva med ikke å være så jævla feig, men stå frem med fullt navn når du skriver i riksdekkende media. Eventuelt bare slutte, det er jo ikke sånn at du bringer noe nytt til torgs.

  Liker

 2. Så lenge en kommer med saklige argumenter og kilder ser jeg absolutt ikke noe problem med å bruke pseudonymer. Hvis bloggen hadde drevet med hetsing hadde det vært noe annet, men jeg synes denne siden er langt innenfor grensen for hva som kan bli problematisk.

  Når det er sagt at jeg støtter Doremus fullstendig, og synes det er en viktig jobb å holde mediene ansvarlig for det de sier, så må jeg si at kampen kan virke litt håpløs. Jeg har intrykk av at de fleste nyhetsartikler vrir på sannheten, og innen de feltene jeg kan godt så finner jeg noe feil i så og si alle artikler. Jeg har ved noen anledninger mailet journalisten for å påpeke feilene, men har i senere tid ansett det som bortkastet tid.

  Jeg har jobbet som universitetslektor i et svært kontroversielt område og ville selv vært svært kritisk til å uttale meg offentlig pga av alle problemene dette kan medføre.

  Liker

 3. Det er sikkert noen som har nevnt dette tidligere, men jeg ble oppmerksom på denne bloggen først igår (jeg bor ikke i Norge): den høyt respekterte avisen (som de insistere på å kalle seg selv), «The Economist», sørger for at alle artikler er skrevet uten byline – utenom de faste sapltistene, som bruker…pseudonymer. Stort sett er det vel bare journalister som tar pseudonymiet tungt: dette er vel den eneste yrkesgruppen som har anledning til å bruke sitt hverdagslige arbeid til å bygge seg selv som merkevare.

  Med pseudonym hilsen…

  Liker

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..