Lenkesamling uke 52

Et leserinnlegg i danske Journalisten hever øyenbrynene over hvordan den ellers så ytringsfrihetsforsvarende danske offentligheten har vært musestille om Frps reaksjoner mot SAS-magasinets artikkel om høyreekstremisme og -populisme, og SAS’ tilbaketrekking og makulering av hele opplaget.

Nettstedet The Smoking Gun mener å ha slått fast at et av nøkkelvitnene i Ferguson-saken (som støttet politimannens forklaring om at Michael Brown stormet mot ham i ‘kampmodus’)  har ekstremt liten troverdighet, og at hun mest sannsynlig rett og slett ikke var til stede da Brown ble skutt og drept.
Og til og med statsadvokaten som presenterte saken for storjuryen sier at han er overbevist om at opptil flere vitner løy under ed – men at han mente at det eneste riktige i en så betent sak var å presentere samtlige vitner og la storjuryen gjøre seg opp sin mening. Det er høyst uklart om han tok noe ansvar for å sikre at storjurymedlemmene fikk tilstrekkelig informasjon om hvorfor visse vitner manglet enhver troverdighet.

Her er forøvrig noen eksempler på hvordan de samme aktørene som mente at demonstranter og kritikere av politiet bar et direkte ansvar for drapene på to politimenn i New York nylig, ikke er i nærheten av å anvende samme standarder for skyld og ansvar når amerikanske høyreekstreme går til angrep på politiet.

Stavangeravisen leverer en uhyre sterk kandidat i konkurransen om «årets verste Google Translate-oversatte artikkel».

Én glitrende god og én ubehjelpelig pjattete og overdreven tekst om å bryte med etablerte normer for julefeiring. Gjett hvilken som står på trykk i Norges største avis og hvilken som publiseres på en (relativt) obskur svensk blogg. 😦

En kommentar om “Lenkesamling uke 52

  1. Jah! Endelig noen som kan skrive ordentlig om jula, om å være annerledes og sette ting i perspektiv og på spissen og det der, tenkte jeg da jeg så overskriften på Aftenposten, men så var det som du skriver en ubehjelpelig pjattete tekst om luft, i betydningen ingenting. Rett og slett irriterende å ha sløst vekk opptil tretti sekunder på å skumme teksten. Ja, faktisk så unødvendig var den at min skepsis til Aftenposten ikke er blitt mindre, men spørsmålet om hvor de gode tekstene er, har vokst, for å si det sånn. Var dette virkelig blant toppen av innsendte bidrag? Har ingen noe mer fornuftig å si?

    Ønsker deg supre dager!

    Liker

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..