Aldri tro på overskriftene, selv når det er ordrett sitat

Aftenposten intervjuer Grete Lien Metlid, som er leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet. (Utrolig nok blir ikke Metlids tittel nevnt med ett eneste ord i det 1000 ord lange intervjuet, bortsett fra at hun refereres til som «politileder» én gang i ingressen.)

Mot slutten av intervjuet insisterer Metlid på at Oslo ikke er en farlig by, selv om hun har forståelse for at mediebildet kan gi det inntrykket:

– Du sitter på all statistikken: Er Oslo en farlig by?

– Nei, det er den ikke. Det er en trygg by sammenlignet med byer i andre land. Men av og til skjer det mye samtidig. Når jeg da ringer hjem til moren min i en liten bygd på Vestlandet og hun har sittet og sett på internett, så sier hun: «Nå tør jeg ikke å komme inn til Oslo». Jeg kan skjønne at folk synes det høres ut som at det alltid skjer noe her. Men jeg føler meg veldig trygg i Oslo.

– Er det deler av Oslo hvor du ville ha kviet deg for å gå alene om natten?

– Nei, jeg føler ingen slike begrensninger. Men man skal bruke sunn fornuft uansett hvor man bor.

Og hvilken setning fra denne passasjen tror dere at Aftenposten valgte seg som tittel både på selve artikkelen og på forsiden av nettavisen?

Kom igjen ‘a: Gjett tre ganger. Eller – hvis du er fast leser av denne bloggen forventer jeg egentlig at du klarer deg med én gjetning.

olsofarlig

2 kommentarer om “Aldri tro på overskriftene, selv når det er ordrett sitat

  1. Godt observert. Snakk om å ta ting ut av sammenheng for å få til en tabloid overskrift. Metlids poeng er vel det stikk motsatte av det som står i overskriften.

    Liker

    • Nettopp. Når avisen gjengir en ekspert på et felt som siterer et familiemedlem, uten noen ytterligere kontekst, så forventer man liksom ikke* at poenget til eksperten er at familiemedlemmet tar helt feil.

      *) Eller, hvis man har litt erfaring med medialogikk, så er det dessverre nettopp det man forventer…..

      Liker

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..