Lenkesamling uke 46

Per Anders Johansens Aftenposten-artikkel om regjeringens prosjekt for å kutte i «byråkratiske tidstyver» gir en god og kortfattet innføring i argumentene for og imot slike endringer, og forvaltningsnerder kan grave seg ned i hele listen på 1200 forslag fra de ulike forvaltningsorganene.

NRKs Brennpunkt-redaksjon (jeg tror ihvertfall det er dem…) har etterhvert blitt meget gode på å formidle personlige historier med en god balanse av følelser og nøkternhet der de ulike sidene av saken får komme til orde. Siste i rekken handler om overlevendes og etterlattes prosess med å håndtere til etter 22. juli, og om hvordan kommunene tildels har sviktet i sitt oppfølgingsansvar.

Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard advarer om at regjeringens garantier om vekst i rusbehandling og psykisk helsevern står i fare for å forsvinne i målstyring og talltriksing.

Norsk kulturråd og Norsk Filminstitutt har begge gitt støtte til et prosjekt som hadde som uttalt og uttrykt intensjon å lage en kort fiksjonsfilm om to barn i Syria-krigen, og så utgi filmen for å være ekte(!!) Jeg håper inderlig at noen ansvarlige personer blir stilte til veggs over denne saken enn at de bare lover «en intern evaluering rundt våre interne prosesser i denne saken«.

Siste i den tilsynelatende endeløse rekken av politiskandaler i Monika-saken: Etterforskeren som sørget for at saken ble gjenåpnet sier han ble presset til å ikke gjøre saken til en formell varslingssak, og ble truet med at han kunne miste jobben dersom han presset på for gjenåpning. (Disse siste opplysninger er foreløpig bare påstander fra denne ene personen, men gitt det vi allerede vet om politikammerets oppførsel, har jeg små problemer med å tro på påstandene.)

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..