Dagens sitat: Omstillings-quiz

Fredagsquiz: Hvilken Frp-statsråd fikk spørsmål fra journalistene om konsekvensene av de foreslåtte innstramningene i årets statsbudsjett, og svarte med å si at han forventet at sektoren måtte omstille seg til de endrede rammebetingelsene:

– Og etter tre år vil _____ oppleve et _____?

– Ja, men vi mener tre år er god tid til å tilpasse seg og ikke minst bruke muligheten til å øke ________.

Han sier at de har store forventninger til at mange _____ vil gripe muligheten til å _____

– Dagens ordning gir for få impulser for _______. (…) Nå som vi endrer ordningen, vil det lønne seg å ________. Det betyr at det blir mer lønnsomt å _____.

– Har dere noen erfaringer fra andre land eller mål med hvor  _____?

– Nei, det er lite erfaringsmateriale og jeg vil ikke gå ut med noe tall, som dere kommer til å konfrontere meg med i neste valgkamp. Men vi har stor tro på at omleggingen vil få _____til å se at de kan _________. I et større perspektiv er det også viktig.

Var det:

A) Olje- og energiminister Tord Lien, som var uenig i at de varslede innstramningene overfor energibransjen ville ramme olje- og gassprodusenter for hardt, og tvert imot utfordret dem til å utnytte en gyllen anledning til å trappe ned på fossil energi og heller gripe mulighetene i et offensivt og hurtig «grønt skifte», for å avverge omfattende globale klimaendringer?

– Og etter tre år vil oljebransjen oppleve betydelige avgiftsøkninger og begrensninger i virksomheten?

– Ja, men vi mener tre år er god tid til å tilpasse seg og ikke minst bruke muligheten til å øke andelen ac forbybar og miljøvennlig energiproduksjon innenfor selskapets virksomhet.

Han sier at de har store forventninger til at mange selskaper vil gripe muligheten til å delta i et fremtidsrettet marked.

– Dagens ordning gir for få impulser for energiselskaper å satse på fornybart. (…) Nå som vi endrer ordningen, vil det lønne seg å overføre ressurser og kompetanse til fornybar-sektoren. Det betyr at det blir mer lønnsomt å drive miljøvennlig energiproduksjon.

– Har dere noen erfaringer fra andre land eller mål med hvor raskt oljeselskapene vil omstille seg?

– Nei, det er lite erfaringsmateriale og jeg vil ikke gå ut med noe tall, som dere kommer til å konfrontere meg med i neste valgkamp. Men vi har stor tro på at omleggingen vil få olje- og gassprodusenter til å se at de kan øke inntekten sin ved en sterkere satsing på fornybar energi. I et større perspektiv er det også viktig.

Eller var det:

B) Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, som ikke mente at uføre med gjeld vil komme dårligere ut som følge av den varslede fjerningen av betydelige fradragsmuligheter, og isteden oppfordret dem til å benytte seg de økte mulighetene de får til å kunne supplere trygden sin ved å stå i jobb?

– Og etter tre år vil uføre med gjeld oppleve et ganske stort inntektstap?

– Ja, men vi mener tre år er god tid til å tilpasse seg og ikke minst bruke muligheten til å øke inntekten sin ved å kombinere trygd med å jobbe.

Han sier at de har store forventninger til at mange uføre vil gripe muligheten til å jobbe litt.

– Dagens ordning gir for få impulser for uføre å jobbe. (…) Nå som vi endrer ordningen, vil det lønne seg å kombinere trygd med arbeid. Det betyr at det blir mer lønnsomt å være ufør.

– Har dere noen erfaringer fra andre land eller mål med hvor mange av de 310 000 uføre som vil begynne å jobbe?

– Nei, det er lite erfaringsmateriale og jeg vil ikke gå ut med noe tall, som dere kommer til å konfrontere meg med i neste valgkamp. Men vi har stor tro på at omleggingen vil få uføre til å se at de kan øke inntekten sin ved å kombinere uførelivet med arbeid. I et større perspektiv er det også viktig.

Riktig svar kan du finne her.

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..