Høydepunkter fra arkivet

Når bloggen runder 100 innlegg totalt, passer det greit å ta et tilbakeblikk og løfte frem et utvalg av eldre innlegg til (forhåpentligvis) glede for nye lesere.

Vi må jo starte med innlegget som har fått flere treff (drøyt 12.000) enn hele resten av bloggen til sammen: Reservasjonsrettsstaten, om hvordan en i prinsippet enkel samtale til Ikeas kundetelefon kunne arte seg dersom også de ansatte i varehandelen ble sikret reservasjonsmulighet mot bestemte arbeidsoppgaver av samvittighetsårsaker.

Også andre- og tredjeplass på ‘mest lest’-listen innehas av reservasjonsretts-innlegg: Reservasjonsrett kontra reservasjonsmulighet, om hvorvidt forskjellen mellom de to begrepene egentlig er så stor som regjeringen vil ha det til, og Scene fra inngangsdøren i Stortinget, om møtet mellom reservasjonsrett-motstanderen Bent Høie (2012) og reservasjonsmulighet-forkjemperen Bent Høie (2014).

Enda flere innlegg om samme tema er å finne her.

Et innlegg som nok hadde fortjent å komme høyere opp enn fjerdeplassen er Sykefraværende statistikkforståelse?, som tar for seg Dagsrevyens oppslag om at «frykt for å miste jobben fører til lavere sykefravær» og påpeker en rekke feilkilder både i forskningsrapporten og NRKs fremstilling.
Andre små og store innvendinger mot medias fremstillinger av ymse saker (ikke minst journalisters bruk av statistikk) er å finne her

Frps Christian Tybring-Gjedde annonserte nylig at han ikke lenger ville uttale seg om innvandringspolitikk, men for de som skulle føle for å mimre over hans tidligere utspill, kan man finne et lite utvalg i innlegget En påminnelse til Tybring-Gjedde (og enda litt til her).

Så er det en del blogginnlegg som kommer adskillig lengre ned på listen, ofte fordi de ble skrevet på et tidspunkt da bloggen hadde betydelig færre følgere enn den har nå. Flere av de aller tidligste innleggene tok for seg 22. juli og Anders Behring Breivik – deriblant Nesten i mål?, om den første rettspsykiatriske rapporten og tilregnelighetsvurderingen, og «Gåten Breivik» og andre terrorister, om de mange fellestrekkene som er å finne mellom Breivik og tidligere tiders terrorister.

Nå som Oslo-OL-saken begynner å komme på dagsordenen igjen, kan det også være på sin plass med et gjensyn med noen av de underligste ja-argumentene som ble fremført forut for fjorårets folkeavstemning i Oslo, og ikke minst med ja-sidens innstendige advarsler om at et nei til å bruke 20-30 millarder på Oslo-OL vil føre til at disse pengene «kommer til å ende i brobygging og veibygging andre steder, [f.eks.] på Vestlandet«.

Andre tema som jeg har funnet snledning til å skrible ned mine tanker om over, inkluderer «ikke klag»-mentaliteten i offentlig debatt, den ukritiske og ureflekterte ambisjonen om å få høyest mulig valgdeltakelse uten å ta tak årsakene til lav valgdeltakelse, og årsakene til SVs nesten-katastrofale fall i oppslutning ved sist valg.

God lesning.

2 kommentarer om “Høydepunkter fra arkivet

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..