OL-krisemaksimering

NRK (og de fleste andre norske medier) har tydeligvis satt seg som mål å få flest mulig til å sette kaffen i halsen med dagens toppsak på nrk.no:

medaljemist

– Kan i verste fall miste medaljen

Og hvorfor mener NRK at Marit Bjørgen «i verste fall» kan miste gullet? Jo, fordi Idar Vollviks firma Ludostore har brukt Bjørgen i en reklamefilm midt under OL:

Det strider mot IOCs reklamereglement og kravene til utøverne. Ludostore fjernet imidlertid reklamen allerede i går kveld.

(…)

Firmaet Ludostore, med Idar Vollvik som eier, brukte inntil i går kveld Bjørgen i en produktreklame på sine hjemmesider, og reklamerte også på Facebook. I markedsføringen av opphenget blir det brukt et bilde og en video av Marit Bjørgen.

– Dette er ikke en reklame for oss, men for ett av produktene vi sammen med kanskje hundre andre forskjellige butikker markedsfører. Vi har fjernet det, men vi registrerer at det er det ikke alle andre som har, sier Vollvik til NRK.

Heiberg mener reklamen klart strider mot IOCs regler. Reglene begrenser utøvernes reklamedeltakelser til offisielle sponsorer av IOC eller nasjonale olympiske komiteer. Og Ludo faller ikke inn under dette.

Og hva slags konsekvenser kan dette få?

– Så Marit kan miste gullet fordi norske firmaer reklamerer med henne?

Ikke etter det som har skjedd til nå. Men hvis det fortsetter eller blir utvidet til noe mer, kan det i ytterste konsekvens bety at hun mister medaljen.

Så med andre ord: Hvis det som Ludo allerede har sluttet med (og som kanskje noen uspesifiserte aktører der ute fortsatt driver på med), fortsetter eller utvides, så kan Bjørgen i ytterste konsekvens miste gullet.

Ja ja. Noe må man jo finne på for å holde oppe spenningstrykket frem til jaktstarten begynner.

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..