Dagens sitat: Nøktern gigantomani

Det glade budskapet om frelsen som skal komme blir i år forkynt i Aftenposten av Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og nærings-, kultur- og idrettsbyråd Hallstein Bjercke, som forteller oss at et OL i Oslo skal de gjøre de olympiske leker «tidsriktige og relevante også i fremtiden«, ved å ta utgangspunkt i norske verdier som toleranse og nøkternhet. Og det skal definitivt ikke gjøres overdådig:

Norsk nøkternhet

Et OL i Norge er en folkefest, basert på dugnad, samarbeid og nøktern standard, og ikke gigantomani. Vi blir ikke med på noen kostnadsspiral. (…) Nøkternhet er en verdi vi skal være stolte av, og som jeg tror vil gi god gjenklang langt ut over Norges grenser.

Denne forsikringen om nøkternhet som en rotfestet verdi hos alle OL-forkjemperne får seg imidlertid en liten knekk i aller siste avsnitt:

Skal vi få mest mulig ut av et OL mener jeg det er avgjørende at vi begynner planleggingen nå. Sammen med idretten og næringslivet. Sammen med borgerne i byen. Hvis alle drar sammen, er jeg sikker på at vi når målet vi har satt oss – nemlig å bli Verdens Vinterhovedstad.

Men det er vel fort gjort at helheten i teksten halter litt, når to forskjellige medierådgivere byrådspolitikere skal skrive et innlegg i fellesskap….

PS: Blomst til den (formodentlig) OL-skeptiske nettjournalisten hos Aftenposten som valgte å treke frem nettopp disse to sitatene når hen skulle deske Bjerke og Røslands innlegg:
verdensvinterhovedstad

Kommentér gjerne, selv om du ikke har noe spesielt dypsindig å komme med. E-post adresse er ikke påkrevet.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..